Het Nieuws

02.01.2017

Resultaten van de wedstrijd "Een degustatiedag op de Abdij van Val-Dieu"

Resultaten van de wedstrijd "Een degustatiedag op de Abdij van Val-Dieu"

We konden rekenen op een massaal aantal deelnemers! De 5 winnaars van de wedstrijd zijn: Albert L., Véronique Du., Véronique De., Samuel E. et Alain L. De winnaars zullen persoonlijk via e-mail op de hoogte worden gebracht.
Nogmaals bedankt voor uw deelname!

Zie Alles

02.01.2017

Résultats du concours "Un journée dégustation à l’Abbaye de Val-Dieu"

Résultats du concours "Un journée dégustation à l’Abbaye de Val-Dieu"

Vous avez été nombreux à participer ! Les 5 gagnants du concours sont : Albert L., Véronique Du., Véronique De., Samuel E. et Alain L. Ces gagnants seront avertis personnellement par email. Encore merci d’avoir participé !

Zie Alles

05.10.2016

Zie Alles

10.08.2016

De nieuwe video van Marguerite Happy Cow

De nieuwe video van Marguerite Happy Cow

Ontdek de nieuwe productielijn Marguerite Happy Cow aan de hand van een nieuwe video.

Volg de duurzame productie van deze heerlijke kazen vanop de boerderij tot in de rijpkelders.

EN: https://youtu.be/DPonj-cm-5Q
NL: https://youtu.be/hrb5wrtz9Xg

Zie Alles

06.07.2016

Ingrediënten van hoogstaande kwaliteit maar vooral smaak!

Ingrediënten van hoogstaande kwaliteit maar vooral smaak!

De Hervekaas "L'Exquis Pikant" en de Plattekaas van Val-Dieu werden beide bekroond tijdens de "Concours des Fromages de Wallonie" die op 3 juni 2016 plaatsvond.

De jury kende de gouden medaille toe aan de Ambachtelijke Plattekaas van Val-Dieu in de categorie van de verse kazen natuur en de zilveren medaille aan de zachte kaas met gewassen korst "L'Exquis Pikant". De jury baseerde zich op verscheidene criteria zoals smaak, geur, textuur en vorm.

De "Concours des Fromages de Wallonie" wordt door het Waalse agentschap, dat instaat voor het promoten van kwaliteitslandbouw, georganiseerd. Het agentschap bekroont er elk jaar de beste kazen van Waalse kaasmakerijen.

Zie Alles

06.07.2016

Marguerite gaat op tournee.

Marguerite gaat op tournee.

Deze zomer verlaat Marguerite haar groene graasweide om u haar heerlijke kazen voor te stellen en u prachtige geschenken te laten winnen. Neem uw agenda erbij... wees er zeker bij en kom de melkketen "Marguerite Happy Cow" ontdekken!

De tournee van Marguerite begint tijdens de grote Landbouw- en agrovoedingsbeurs van Libramont die plaatsvindt van 22 tot 25 juli. Vervolgens trekt Marguerite naar de Landbouwbeurs van Battice op 3 en 4 september die onder het teken staat van "slim consumeren". Marguerite zal ook aanwezig zijn op de feestelijkheden die voor de 800ste verjaardag van de Abdij van Val-Dieu worden georganiseerd. U zal er de nieuwe Val-Dieukazen die op traditionele wijze bereid werden, kunnen proeven!

Zie Alles

09.05.2016

L'Exquis maakt nu ook deel uit van de melkketen Marguerite Happy Cow

L'Exquis maakt nu ook deel uit van de melkketen Marguerite Happy Cow

De duurzame melkketen MARGUERITE HAPPY COW ontwikkelt zich voort. Zes Hervekazen BOB van het merk L'Exquis worden nu uitsluitend met melk van de keten geproduceerd:

-L’Exquis Herve BOB zacht 100g
-L’Exquis Herve BOB zacht 200g
-L’Exquis Herve BOB pikant 100g
-L’Exquis Herve BOB pikant 200g
-L’Exquis Herve BOB gerijpt met bier
-L’Exquis Herve BOB gerijpt met jenever

Het merk L'Exquis versterkt haar duurzame ontwikkelingsbeleid door de melk van de veehouders van de keten te gebruiken en de kazen vervolgens op de Belgische markt te verkopen.

Vandaag heeft het merk L'Exquis een hele knowhow opgebouwd voor de rijping van de Hervekazen BOB. Het merk heeft zich in specifieke affinagetechnieken gespecialiseerd voor de Hervekazen BOB die met het bier van de abdij van Val-Dieu of met jenever worden gerijpt.

Zie Alles

09.05.2016

NIEUW ! Ambachtelijke plattekaas op basis van volle melk

NIEUW ! Ambachtelijke plattekaas op basis van volle melk

Vroeger werd de plattekaas in de meeste boerderijen van het land geproduceerd om de afgeroomde melk op te waarderen.
Voor haar 800ste verjaardag stelt de Abdij van Val-Dieu voor om deze uitzonderlijke verse kaas te herontdekken. De platte kaas wordt in het hart van het Land van Herve geproduceerd volgens het traditionele recept: hij wordt met een pollepel in zijn vorm gegoten en wordt handmatig in papier gewikkeld nadat hij is uitgelekt.
De plattekaas Val-Dieu wordt gemaakt met de volle melk van de duurzame melkketen MARGUERITE HAPPY COW en draagt zo bij aan de ontwikkeling ervan. Vanaf juni is dit nieuwe zuivelproduct beschikbaar in de winkel van de Abdij van Val-Dieu en in de Colruyt-winkels.

Zie Alles

1.3.2016

De winnaars van de wedstrijd Marguerite Happy Cow

De winnaars van de wedstrijd Marguerite Happy Cow

Dankzij jullie groeit de duurzame melkketen MARGUERITE HAPPY COW. Elke inzet telt!

De wedstrijd die begin 2016 werd georganiseerd had ook tot doel de zichtbaarheid van de keten te vergroten. De winnaar is Dhr. Sébastien Bultot uit Waremme. Hij was het die het beste antwoord op de schiftingsvraag kon geven.

De gelukkige Sébastien Bultot vertrouwde ons toe: "Ik kan het niet geloven, het is echt een prachtig geschenk. Een droomprijs. Ik hou heel veel van kaas en toen ik het nieuwe fairebel-logo zag, heb ik er op de site meer informatie over opgezocht. Zo kwam ik op de pagina van de keten Marguerite Happy Cow terecht. Ik vind het heel belangrijk dat de melkveehouders van hun werk kunnen leven, vooral dat ze ons goede producten leveren. Ik wens jullie veel succes met de keten."

De prijs loonde zeker de moeite. Zij winnen namelijk het wandelarrangement 'Balade en campagne', bestaande uit 2 overnachtingen - 3 dagen voor 2 personen , in het charme hotel-restaurant Wadeleux (www.wadeleux.be), dat in het hart van het Land van Herve is gelegen en het volgende aanbiedt:
- Een glas Crémant d'Alsace René Meyer als welkomstdrankje.
- Onbeperkte toegang tot de Wellness
- 2 lekkere ontbijten en 2 driegangenmenu’s voor 2 personen …

Van harte dank aan allen die onze duurzame keten steunen.
Deel en like zeker onze facebookpagina.

Zie Alles

20.10.2015

Een gepersonaliseerde begeleiding voor elke melkveehouderijPRO

Een gepersonaliseerde begeleiding voor elke melkveehouderij

Een melk van gedifferentieerde kwaliteit produceren vergt de inzet van alle schakels van de keten. De kudde melkkoeien wordt voortdurend gemonitord. De coöperatie SCAR die in de productie van veevoeder is gespecialiseerd en lid is van de keten, verzekert een gepersonaliseerde begeleiding. Haar voedingsdeskundige zorgt samen met de melkveehouder voor de gezondheid van de kuddes en de kwaliteit van de melk en kazen. Er worden follow-upvergaderingen georganiseerd met de kaasmakerij die de melk van de keten tot kaas verwerkt. De duurzame keten MARGUERITE HAPPY COW is een hecht team waarin iedereen aan het succes van het project bijdraagt.

Zie Alles

12.10.2015

De variabele premie van de duurzame keten MARGUERITE HAPPY COW bezorgt de melkveehouders een hoger inkomen

De duurzame keten MARGUERITE HAPPY COW heeft als doelstelling de melkveehouders een eerlijkere en stabielere vergoeding te geven voor hun melkproductie. Elke melkveehouder krijgt via zijn zuivelonderneming een premie die de melkprijs aanvult. Momenteel zijn de melkprijzen heel laag en kunnen melkveehouders geen behoorlijk inkomen halen uit hun werk. Het principe dat door de leden van de keten wordt gevolgd, berust op een variabele premie die stijgt wanneer de melkprijzen dalen. Dat mechanisme werd ingevoerd om de melkveehouders van een stabieler en eerlijker inkomen te voorzien.

Zie Alles

15.9.2015

Twee nieuwe melkveehouders voor de duurzame keten in 2016

De duurzame keten MARGUERITE HAPPY COW begon met twee familiale melkveehouderijen die samen 1,5 miljoen liter melk per jaar aanleveren. Begin 2016 zullen drie nieuwe melkveehouders zich bij de keten aansluiten. Het doel is om een productie van 5 miljoen liter op jaarbasis te bereiken. Dat stemt overeen met een achttal melkveehouders.

Zie Alles

31.8.2015

De melk van Marguerite voor de Hervekazen BOB

De duurzame melkketen MARGUERITE HAPPY COW ontwikkelt zich. De Hervekazen van het merk Herve Société worden nu uitsluitend met melk van de keten gemaakt. Een sticker van de keten wordt op die kazen aangebracht opdat ze herkenbaar zouden zijn.
De Hervekaas is de enige Belgische kaas met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). Deze kaas is verbonden aan zijn streek, zijn geschiedenis en een landbouw op mensenmaat. De Hervekazen BOB van het merk Herve Société worden voortaan met de melk van de duurzame melkketen MARGUERITE HAPPY COW geproduceerd. Dat merk telt drie referenties: de zachte kazen van 100 en 200 g (groene verpakking) en de langer gerijpte pikante Hervekaas van 100 g (rode verpakking). Ze zijn makkelijk herkenbaar in de verkooppunten dankzij het logo MARGUERITE HAPPY COW op hun verpakking. De consumentenprijs blijft onveranderd.

Zie Alles

12.5.2015

De GGO-vrije voeding van de melkkoeien wordt gegarandeerd

De GGO-vrije voeding van de melkkoeien wordt gegarandeerd

Het lastenboek MARGUERITE HAPPY COW telt meer dan 30 bladzijden. De koeien worden minimum 180 dagen jaar buiten op de graasweiden gehouden. Ze worden hoofdzakelijk met gras gevoederd en de andere plantaardige voedingssupplementen worden lokaal of in de streek geproduceerd. De afwezigheid van GGO's in het voeder van de koeien wordt gegarandeerd en gecertificeerd.

Zie Alles

25.4.2015

Fairebel brengt 2 kazen op de markt

De coöperatie Fairebel, die opkomt voor een eerlijke vergoeding van de melkveehouders, brengt twee nieuwe kazen op de markt. Deze kazen worden allebei met melk van de duurzame keten MARGUERITE HAPPY COW gemaakt. Het gaat om een "blok" zachte kaas en halfharde kaasblokjes die samen met een zakje selderijzout verkocht worden. Ideaal bij een aperitief.

Zie Alles

20.4.2015

De twee eerste melkveehouders

De twee eerste melkveehouders

Twee melkveehouderijen leveren al hun melk aan de keten. Denis Hogge en Jean Califice produceren jaarlijks 1,5 miljoen liter melk volgens het lastenboek MARGUERITE HAPPY COW. Deze melk van gedifferentieerde kwaliteit wordt hoofdzakelijk tot kaas verwerkt en op de Belgische markt verkocht.

Zie Alles

15.4.2015

Officiële lancering van de keten

Officiële lancering van de keten

De duurzame melkketen MARGUERITE HAPPY COW wordt opgestart na vier jaar onderzoek in het kader van het projet "Laitherbe" dat in het plan Marshall 2.vert is opgenomen. Een honderdtal personen en de pers waren aanwezig voor het evenement.

Zie Alles

Navigatie