Iedereen wint met Marguerite!

Het is het engagement van meerdere spelers in een lokale melkketen, dat op respect en goede praktijken gebaseerd is, en de productie van een melk van gedifferentieerde kwaliteit mogelijk maakt. De keten verenigt melkveehouders, een veevoederproducent, een zuivelonderneming en een kaasmakerij.

Ontdek ze :

01 DE MELKKOE

Marguerite is "happy": ze woont op een melkveehouderij van menselijke maat. De keten garandeert haar dat ze minimum 180 dagen per jaar met haar drie soortgenoten op 1 hectare weideland mag grazen.

Haar voeding bestaat overigens uit minimum 70 % gras en uit GGO-vrije voedingssupplementen die 100 % plantaardig zijn en lokaal geproduceerd worden.

Marguerite heeft haar welzijn te danken aan andere “happy people” (“gelukkige mensen”)

02 De melkveehouder

De melkveehouder beheert een landbouwbedrijf van menselijke maat uit dat gericht is op het welzijn van Marguerite, lokale toeleveringen en het respecteren van goede landbouwpraktijken.

Met deze aanpak kan hij een melk van gedifferentieerde kwaliteit produceren waarvoor hij een juiste prijs krijgt, die los staat van de globale schommelende prijzen die voor de klassieke melk van toepassing zijn.

03 De kazen

De Marguerite-melk van gedifferentieerde kwaliteit wordt opgehaald in de melkveehouderijen van de keten en gebruikt om kazen te maken.

De verwerking tot kaas is eveneens een lokale activiteit die waarde en duurzame werkgelegenheid creëert omdat ze op een reële lokale knowhow of ander kwalitatieve zuivelproducten steunt.

04 Wie haalt er voordeel uit ?
U, natuurlijk !

Niets is makkelijker dan… goede, gezonde en natuurlijke producten te eten en daarbij de lokale economie te steunen!

De kazen (of andere zuivelproducten) van het merk Marguerite Happy Cow zijn voor de Belgische markt bestemd. Ze zijn niet duurder dan de andere maar passen in het kader van een filosofie van duurzame productie.

Steun
het initiatief
en ontdek
De merken en winkels
die Marguerite steunen

Gefeliciteerd !

U ontdekte dat de keten Marguerite Happy Cow verenigt:

  • De melkveehouder
  • Een veevoederproducent
  • Een zuivelonderneming
  • Een kaasmakerij

Zet uw bezoek voort om te ontdekken welke merken en winkels Marguerite steunen.

Als u het initiatief wenst te steunen, klik dan zeker op het knopje RESPECT !

013042

personen respecteren Marguerite Happy Cow

Marguerite Happy Cow is een streekgebonden, simpel en fijn engagement !

Maar het is vooral lekker, gezond en natuurlijk. Een vanzelfsprekende keuze. Steun Marguerite, klik op

IK RESPECTEER

Verbruik de kazen met het label en stel direct het verschil vast ! *

X

Aantal melkbeurten van de Marguerite Happy Cow die nodig zijn om aan het engagement van de consumenten te voldoen (op basis van een gemiddelde melkproductie van 25 liter per dag)

X

Aantal liters melk op jaarbasis van de melkkoeien Marguerite Happy Cow die nodig zijn om aan het engagement van de consumenten te voldoen (voor de productie van 1 kg kaas wordt er 8 liter melk gebruikt)

X

Aantal gegarandeerde werkdagen voor een persoon van de keten (op basis van 1 betrekking per 200 000 liter melk)

* Uw moreel engagement is om jaarlijks 12 kazen van 200 g van het label Marguerite Happy Cow, te kopen, d.w.z. 1 kaas per maand.

Consument-coöperatielid worden

Uw keten wordt een coöperatieen u kunt nu zelf ook een coöperatielid worden!

Als consument kunt u uw omgeving beïnvloeden door duurzamer en respectvoller te consumeren en een grotere verantwoordelijkheidszin aan de dag te leggen.

Consument-coöperatielid worden

Résultats du concours "Un journée dégustation à l’Abbaye de Val-Dieu"02.01.2017

Résultats du concours "Un journée dégustation à l’Abbaye de Val-Dieu"

Vous avez été nombreux à participer ! Les 5 gagnants du concours sont : Albert L., Véronique Du., Véronique De., Samuel E. et Alain L. Ces gagnants seront avertis personnellement par email. Encore merci d’avoir participé !

Meer lezen

Een gepersonaliseerde begeleiding voor elke melkveehouderij20.10.2015

Een gepersonaliseerde begeleiding voor elke melkveehouderijpro

Een melk van gedifferentieerde kwaliteit produceren vergt de inzet van alle schakels van de keten. De kudde melkkoeien wordt voortdurend gemonitord. De coöperatie SCAR die in de productie van veevoeder is gespecialiseerd en lid is van de keten, verzekert een gepersonaliseerde begeleiding. Haar voedingsdeskundige zorgt samen met de melkveehouder voor de gezondheid van de kuddes en de kwaliteit van de melk en kazen. Er worden follow-upvergaderingen georganiseerd met de kaasmakerij die de melk van de keten tot kaas verwerkt. De duurzame keten MARGUERITE HAPPY COW is een hecht team waarin iedereen aan het succes van het project bijdraagt.

Meer lezen

Navigatie